Maaş ödemesi geri çekilir mi?
Aylık ödeme şartları ve esasları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 164 üncü maddesinin birinci fıkrasında düzenlenmiştir: “Memurlara aylıklar her ayın başında peşin olarak ödenir. Emeklilik veya ölüm halinde aylık ödenir. O aya ait avans çekilemez.” hükmü ile düzenlenmiştir.
İstifa edince maaş geri ödenir mi?
MADDE 6 – (1) 657 sayılı Kanunun 164 üncü maddesi ve diğer personel kanunları uyarınca emeklilik veya ölüm halinde aylıklar ay başından itibaren peşin ödenir; 657 sayılı Kanunun Ek 24 üncü maddesi uyarınca ertesi ay maaşından kesilmek suretiyle peşin ödenen aylıklar ölüm halinde geri alınmaz.
Memura fazla yatırılan para geri alınabilir mi?
Devlet Şurası’nın meşhur Hukuk Birleştirme Kurulu, 22 Aralık.
Maaş iadesi nedir?
Maaş iadesi nedir? Maaş iadesi, maaşını alıp iş ilişkisi sona eren çalışanın maaşından geri ödenmesi gereken tutardır.
Yanlışlıkla yatırılan maaş geri alınır mı?
Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebe Genel Müdürlüğü Genel Tebliği (Fazla Ödenen veya Haksız Ödenen Emeklilik Maaşlarının Tahsil Edilmesi) Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girmiştir. Kamu görevlileri tarafından örneğin yanlış ve usulsüz ödemeler nedeniyle fazla ödenen maaşların tahsil edilmesini öngörmektedir.
Devlet fazla maaş yatırırsa ne olur?
Zaten Türk Ceza Kanunu’na göre bunlar hakkında cezai işlem bile başlatılabiliyor. Yine bu fiilleri işleyenlere her türlü maaş, tazminat, zam ve tazminat dahil olmak üzere aylık net ödemelerin iki katına kadar para cezası verilecek.
1 ay dolmadan işten çıkınca para alınır mı?
Deneme süresi, çalışanın maaşının ödenmemesi veya geç ödenmesi için bir hüküm değildir. İşveren, ücret asgari ücretten az olmadığı sürece, çalışana çalışılan günler için tam tazminat ödemeli ve daha sonra ödeme teklifinde bulunamaz. Çalışan bir gün çalışsa bile, ona ödeme yapılmalıdır.
İşveren istifayı kabul etmezse ne olur?
İş sözleşmesinin feshedilmesine ilişkin yasal prosedür: Şirketten ayrılan çalışanlar yasal bildirim süresine uymak zorundadır ve bu süreye uymayan çalışan fesih tazminatı ödemekle yükümlüdür. Sonuç: İşverenin feshi kabul etmemesi çalışan için yasal bir engel oluşturmaz ve fesih prosedürünün geçerliliğini etkilemez.
İstifa ettim haklarım nelerdir?
İşçi haklı sebeplerden dolayı istifa ederse, mahkeme yoluyla kıdem tazminatı ve süresiz fazla mesai, yıllık izin, hafta tatili izni gibi diğer haklarını alabilir. 4857 sayılı İş Kanunu, 1475 sayılı İş Kanunu’nu yürürlükten kaldırmıştır.
Memurluktan istifa edince tazminat alınır mı?
Yukarıdakilere göre, iş akdinin sona ermesiyle sona eren hizmet süresi için kıdem tazminatına hak kazanılamaz.
İstifa eden memur promosyonu geri öder mi?
9.
Fazla maaş ödemesi kamu zararı mı?
g) Kanunda öngörülmemiş olsa bile ödeme varsayılır. Bu nedenle, yeni kanuna göre aşırı ve haksız ödemeler de kamu zararı olarak kabul edilir.
Verilen maaş geri alınır mı?
Emekli idari personelin işlemleri Onay doğrultusunda ilgilinin son bir yıllık emeklilik belgesi hazırlanarak PDB İdari Personel İşleri Daire Başkanlığına iletilir. Emeklilik veya ölüm halinde peşin ödenen ücretler iade edilmez.
Düz memur kaç para alır?
En düşük memur maaşı 39 bin 206 TL, en düşük emekli memur maaşı ise 17 bin 587 TL’dir.
Memur 15 günlük fark ne zaman yatacak?
Memurlar ve emekli memurlar için maaş hesaplaması her ayın 15’inde başlar. Yeni maaşlar 15 Temmuz ile 15 Ağustos arasında işlendiğinden, Temmuz ayındaki 14 gün için maaş farkı ödemesi yapılmalıdır.
SGK maaş iadesi nedir?
SSI’ya ödenen primler kurum tarafından sigortalıya iki şekilde geri ödenir. Birincisi toptan ödeme, ikincisi ise birden fazla işveren tarafından yapılan işlerde prim kazanç sınırını aşmak suretiyle.
Maaş bankadan yatmazsa ne olur?
Yani işyerinde beş işçi çalıştıran bir işveren, işçilerin ücretlerini banka vb. kurumlara ödemektedir. Ödemenin kanallar aracılığıyla yapılmaması halinde 5 x 161 = 805 TL idari para cezası uygulanmaktadır.
İdari hatası nedeniyle yapılan ödeme geri istenebilir mi?
Bu içtihat, hukuka aykırı terfi veya nakil sonucu ödenen bedelin, görevlinin yokluğunda, açık hatasında, yalan beyanında veya hilesinde bulunması hâlinde idare tarafından, ihbar süresi aranmaksızın her zaman geri alınabileceğini öngörmektedir.
Maaş ödemesi en fazla ne kadar gecikebilir?
Ücreti ödeme tarihinden itibaren 20 gün içinde ödenmeyen çalışan, mücbir sebepler hariç, iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir. İlgili maddede yer alan ücret kavramı geniş yorumlanmış olup, diğer sosyal hakları mücbir sebepler hariç 20 gün içinde ödenmeyen çalışan da iş görme borcunu yerine getirmekten kaçınabilir.