İçeriğe geç

Ilımlı Olmak Ne Demek

İlımlı bir insan ne demek?

Ilımlı, özellikle siyaset ve dinde radikal veya aşırı görüşlerin reddedilmesini belirten ideolojik bir kategoridir. Ilımlı, tüm ana akım pozisyonları kabul eden ve aşırı görüşlerden ve büyük toplumsal değişimlerden kaçınan kişidir.

İlımlı ne demek tıpta?

Kemik iliği ödemi, kemiklerin içindeki yumuşak doku olan kemik iliğinde sıvı birikmesidir. Kemik iliği, kan kök hücrelerini içeren süngerimsi dokudur ve artan sıvı miktarı kemik iliği ödemine neden olur.

İlımlı konuşmak nedir?

Ilımlı, özellikle siyasette ve dinde radikal veya aşırı görüşlerin reddedildiğini belirten ideolojik bir kategoridir. Ilımlı, aşırı görüşlerden kaçınırken ana akım bir pozisyon alan kişidir. Ilımlı, özellikle siyasette ve dinde radikal veya aşırı görüşlerin reddedildiğini belirten ideolojik bir kategoridir. Ilımlı, aşırı görüşlerden kaçınırken ana akım bir pozisyon alan kişidir.

Lüzumlu olmak ne demek?

1. Gerekli ve gereksiz: ​​“Gerekli ve gereksiz nesnelerin yığını.” 2. Yersiz: “Gereksiz sözcüklerle karışır.”

Mılf oldum ne demek?

İsim. [1] (Argo) Genç bir kimsenin güzel anlamda çekici bulduğu ve birlikte olmak istediği olgun kadın.

Bir içim su gibisin ne demek?

“Su içmek” ifadesinin anlamı, etrafındakileri etkileyen veya çok güzel ve çekici olan biri anlamına gelir. “Bir yudum su” ifadesi genellikle güzel kadınlar için kullanılır. Bir yudum su genellikle güzel kadınları tanımlamak veya betimlemek için kullanılan bir ifadedir.

Alloimmün ne demek?

Alloimmün hemolitik anemi: Bu tür hemolitik anemi, vücudunuzun kan nakli yoluyla aldığınız kırmızı kan hücrelerine karşı antikor ürettiğinde ortaya çıkar. Bu, nakledilen kanın türü kanınızdan farklıysa ortaya çıkabilir. Bu tür hemolitik anemi, bebek ve anne arasında kan grubu uyuşmazlığı varsa da ortaya çıkabilir.

Mutedil davranmak ne demek?

İtidal kelimesi, aşırı olmamak, ne çok fazla ne de çok az olmak, tam gerektiği gibi olmak, ölçülü olmak, ılımlı, dengeli ve ihtiyatlı olmak anlamlarını ifade etmek için kullanılır. Şiddet ve heyecandan uzak duran ve davranışlarında dengeli olan kişiye de ölçülü denir.

Oblitere olmak nedir tıpta?

Lifli obliterasyon (nöroma, nöral hiperplazi), miksoid veya kollajene dayalı iğsi hücreler tarafından apendiksin lümeninin tıkanmasıdır. Daha önce literatürde oblitere apendiks, nörojenik apendiks, nörofibroma veya kronik apandisit gibi terimler de kullanılmıştır27.

İlımlı İslamcı Olmak Ne Demek?

Batı’da ılımlı İslam, aşırı görüşleri reddeden modern İslam yorumlarını ifade eder.

Kendinle konuşmak normal mi?

Kendi kendine konuşma, bazı ruhsal hastalıkların bir işareti ve sonucu olabilen bir durumdur. Ancak ruhsal sorunları olmayan sağlıklı insanlar bile sıklıkla kendileriyle konuşurlar. Kendi kendine konuşmanın işlevi hakkında fazla bir şey bilmiyoruz.

Kendi kendine konuşmak ne denir?

Peki monolog ile iç konuşma arasındaki fark nedir? Hadi konuşalım: İç konuşma sessizce kafanın içinde gerçekleşirken, monologlar uzun, yüksek sesli konuşmalardır. Ancak bazı kaynaklarda iç konuşmaya iç monolog da denir.

Mülazım olmak ne demek?

Mülâzım kelimesi aynı zamanda “teğmen” anlamına gelir. Oberleutnant ise teğmendir.

Luzüm etmek ne demek?

Bir şeyin yapılması veya kullanılması gerektiğini belirtir. Köken: “Necessity” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “لُزُوم” (luzum) kelimesi gereklilik veya ihtiyaç anlamına gelir. Örnek cümle: Bu durumda ek güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyordu.

Lüzum hali ne demek?

Sözlükte “sabitlemek, devam ettirmek, ayırmamak” anlamlarına gelen lüzûm kelimesinin lizâm ve ilzâm şeklinde türevleri, “gerekli olmak, gerekli olmak” anlamlarına gelir ve Kur’an-ı Kerim’de beş yerde geçer ve sözlük anlamı gereği kullanılır (Hûd 11/28; el-İsrâ 17/13; el-Furkan 25/77;

İlim ne demek kısaca?

İlim kelimesinin anlamı hakkında detaylar TDK. TDK açısından, “bilim” kelimesi bilim kelimesine karşılık gelir. Özellikle fiziksel evreni deneyler ve gözlemler yoluyla araştıranlar; merak, inanç ve kararlılıkla yürütülen bir çalışma olduğu da söylenebilir.

Kendi halinde bir insan ne demek?

(olmak) DİYEMİNİN AÇIKLAMASI Sessiz, sakin, hiçbir şeye karışmayan, karışmak istemeyen, sessiz (kimse).

Mümin insan ne demek?

Allah’ın Kur’an’da seçtiği bu sıfat, Allah’a inanan veya güvenen kişi anlamına gelir. İman, Allah ile kulu arasındaki güçlü güven bağının adıdır. Ayrıca Kur’an’da geçen Allah’ın güzel isimlerinden biridir.

Mutedil davranmak ne demek?

İtidal kelimesi, aşırı olmamak, ne çok fazla ne de çok az olmak, tam gerektiği gibi olmak, ölçülü olmak, ılımlı, dengeli ve ihtiyatlı olmak anlamlarını ifade etmek için kullanılır. Şiddet ve heyecandan uzak duran ve davranışlarında dengeli olan kişiye de ölçülü denir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir